Ouders / Training Ouderkracht

Een kind krijgen is het mooiste en tegelijk het uitdagendste cadeau wat je ooit zult ontvangen. Zo’n klein mensje volledig afhankelijk van jouw zorg en aandacht. Een grote verantwoordelijkheid waar je nu niet direct voor opgeleid wordt en ook geen handleiding bij ontvangt. Het is één grote ontdekkingstocht en wij van YGP begeleiden je daar graag bij.  We helpen je te worden tot zelfbewuste én zelfverzekerde ouders die weten wat ze doen en wat belangrijk is om je kindje veilig en kansrijk te laten opgroeien. Om een rolmodel te zijn waar jouw kindje zich aan spiegelt en optrekt. Opvoeden gaat verder dan regels bedenken waar jouw kind zich aan moet houden. In het woord opvoeden ligt het al besloten op “voeden”. Voeding in de zin van de noodzakelijke bouwstoffen die je kindje (en jouzelf) helpt om tot optimale ontwikkeling te komen n de kans op ADHD, dyslexie, en concentratie- en leerproblemen zo minimaal mogelijk te maken. Maar ook “voeden” met positieve aandacht en stimulering van zijn / haar kwaliteiten zodat je kind zelfbewust, zelfverzekerd en met een flinke dosis eigenwaarde opgroeit. Door regelmatig met dezelfde groep ouders bij elkaar te komen voorziet de cursus in het opbouwen van een steunend netwerk.

 

Voor wie

Aanstaande en jonge ouders

 

Wat maakt de cursus “Ouderkracht” uniek

 • YGP werkt alleen met ervaringsdeskundige, goed opgeleide trainers
 • YGP koppelt voorbeelden uit de praktijk aan theorie
 • Je volgt een training met andere ouders met kinderen in dezelfde leeftijd. Hiermee is de herkenning binnen de groep groot. 
 • YGP besteedt veel aandacht aan de eigen staat van zijn jou als ouders. 
 • YGP leert je strategieën om met de uitdagingen van het leven aan te kunnen
 • YGP besteedt veel aandacht aan de relatie tussen jullie als ouders (ook als je niet meer samen woont)
 • YGP leert je hoe op een positieve manier te communiceren met je kind
 • YGP leert je het belang van positieve stimulering en talentontwikkeling van je kind. 
 • YGP besteedt veel aandacht aan goede voeding (met voldoende bouwstoffen) en leefstijl die bijdragen aan een optimale ontwikkeling van jou en je kind
 • Je ontvangt een “groeiboek” waarin jij je eigen leerproces kunnen vastleggen en alle theorie kunnen teruglezen
 • De cursus maakt dilemma’s rondom opvoeden bespreekbaar
 • Door de lange doorlooptijd van de cursus wordt het bouwen van een steunend netwerk gestimuleerd.
 • De cursus kan vanaf het 3de en 4de modulair gevolgd worden.
 • Voldoende ruimte voor maatwerk nav de behoefte van de groep.

 

 

Voor alle jonge ouders hebben we een gratis webinar gemaakt. We staan stil bij de uitdagingen van het ouder zijn. Een kind krijgen is het mooiste cadeau wat je kunt krijgen en tegelijkertijd kan het ouderschap voor behoorlijk wat uitdagingen zorgen.  In dit webinar geven we aanstaande of jonge ouders handvatten om zoveel mogelijk van het ouderschap te genieten en vanuit veerkracht om te gaan met deze nieuwe situatie. Laten we eerlijk zijn, je hele leven verandert met zo'n kleintje.  Hoe blijf jij in deze periode gezond en vitaal, wat heeft je kindje nodig om optimaal te ontwikkelen,  welke invloed heeft stress op (het gedrag) van jouw kindje, de impact van positief opvoeden en nog veel meer.  Ben je op zoek naar praktische tips en handvatten op het gebied van ontspannen en vitaal ouderschap. Meld je dan aan voor dit gratis webinar. 

Wanneer:  ntb

Tijdstip  :  20.00 - 21.30 uur

Locatie  :  Online

Kosten  :  gratis